Mirage: the Reunion

mededeling

Hallo allemaal

Door medische redenen zijn we genoodzaakt om de première van ‘Mirage: the Reunion’ uit te stellen tot het begin van het nieuwe theaterseizoen. Wie al gereserveerd heeft, wordt gauw persoonlijk op de hoogte gebracht.

We proberen zo snel mogelijk een nieuw speelmoment ergens in september te vinden. Zodra wij de exacte datum weten: jullie ook.

Het spijt ons dat we met een valse start moeten beginnen, maar kijk, ‘heirkracht’, gezondheid gaat voor. We beloven het goed te maken met een wervende promotiecampagne, teaserfilmpjes en meer verrassingen.

Hopelijk zien we jullie en masse in september! Het wordt de moeite, beloofd!

Tot dan & veel liefs!

Yannick & Karolien

synopsis

10 jaar na de première/dernière van de hitvoorstelling En de luchtspiegel die ons portretteert zijn de cast en visionair auteur & regisseur Yannick Van Puymbroeck te gast bij stand-up comedian Karolien Segers in The It’s Way Too Late Show… with Karolien Segers voor een éénmalige reünie.

Er wordt teruggeblikt op het creatieproces van het prijzenwinnende theaterstuk. Wisten ze toen al dat ze een mijlpaal in het Vlaamse Postmillenniumsurrealisme aan het maken waren? Hoe verliep de samenwerking tussen de acteurs en de regisseur? Was het toen al duidelijk dat zij geen carrière zouden maken en hij wel? Vallen er leuke anekdotes en herinneringen op te halen? Heeft iemand dat stuk eigenlijk begrepen? Heeft iemand dat stuk eigenlijk gezien? Heeft iemand überhaupt zin in de reünie? Dat en veel meer zal worden ontdekt in de uitzonderlijke editie van The It’s Way Too Late Show… with Karolien Segers.

Een element kunnen we beloven: het wordt de party waar iedereen al zo lang naar verlangt, want – primeur! – deze zomer starten de opnames van Mirage, de Amerikaanse remake van En de luchtspiegel die ons portretteert. Yannick Van Puymbroeck schrijft en regisseert de remake en komt tijdens de reünie ook de Engelstalige cast van Mirage bekendmaken. Als dat geen reden tot feesten is, vindt de productie er wel een andere. Toch?

Mirage: the Reunion is een voorstelling die in de schemerzones tussen verleden & toekomst en fictie & realiteit concepten als ‘nostalgie’, ‘ambitie’ en ‘het ego’ deconstrueert. Doe wel en zie niet om, allemaal goed en wel, maar wat als je niet wel doet en wel omziet, zeker na een jarenlange periode van fucking niets? Het is de eerste voorstelling van Yannick Van Puymbroeck in een productie van Xanax Motel.

Xanax Motel

Xanax Motel is het gastvrije laboratorium van Yannick Van Puymbroeck en Karolien Segers. In het metaforische motel tref je voorstellingen aan die een eclectische mix zijn van theater, literatuur en popcultuur. Een ontmoeting tussen twee makers die vooral gedijen in een omgeving van neon & glamour – met de onvermijdelijke roes als apotheose. Spoiler alert: ze weten wat postmodernisme & metamodernisme betekenen en inhouden en ja, they’re lovin’ it.

Karolien Segers (1994) is theatermaker, schrijver en comedian. In het verleden speelde ze in slam poetry voorstellingen, maakte ze een monoloog voor kunstenfestival VAART en maakte ze deel uit van het comedytraject Get Up, Stand Up. Karolien studeert momenteel aan Toneelacademie Maastricht en voert overige operationele taken des levens uit vanuit Antwerpen.

Yannick Van Puymbroeck (1989) is dichter en theatermaker. In 2020 won hij met zijn gedicht De American Supremacy Dream dromen de 11e editie van de Turing Gedichtenwedstrijd. Yannick is de auteur en regisseur van menig theatervoorstelling, hoorspel, kortfilm, mixed mediaproject en existentiële crisis. Hij woont in Antwerpen maar droomt in New York, Berlijn, Amsterdam, Tinseltown of planetoïde Zappafrank.