Maya (van de waarspraak & het loensend visioen)

 

“Ik ga wat op mijn bed liggen. Doe me maar ontwaken als de wereld begint te vergaan.”

Een zwart gat. Op 21 december 2012 verdwijnt onze aardkloot in een zwart gat. Een verwoestende zonnestorm, een explosie, een natuurramp of gewoonweg verorberd worden: welk doemscenario ons precies boven het hoofd hangt, houdt nog even de vorm van een mysterie aan. Urgent.fm neemt graag in alle rust en in schoonheid afscheid met een hoorspel, gebrouwen in de grijze cellenmaterie van Yannick Van Puymbroeck. Maya / Van de waarspraak en het loensend visioen heet het uitvloeisel en is te beluisteren op 21 december 2012 om 12 uur. De technici van Urgent.fm wachten het einde der tijden mee af achter de knopjes van de opnamestudio.

In het Gentse Prinsenhof, de periferie van het epicentrum van onze Liviniusstad, houdt de familie Vanderlinden zich verschanst in de bakerwoonst van hun pas overleden stammoeder. Al meer dan een maand sluiten ze zich nauwgezet af van de buitenwereld om altegader de nakende Apocalyps af te wachten.

Reporter Francesco Saelens wurmt zich binnen in het pand voor een unieke reportage rond een familie die op bijzondere wijze verblind is door de naderende teloorgang van onze planeet.

Yannick Van Puymbroeck, alias reporter Saelens, is met Maya / Van de waarspraak en het loensend visioen aan een nieuw proefstuk toe. De ambitieuze auteur hanteert zijn gebruikelijke unieke taal in een nieuw medium, dat nog steeds het Yannick-label draagt. Van Puymbroeck omringt zich voor deze belevenis met goed volk, waarvan het merendeel al actief was in zijn eerdere theaterstukken.